SCR a ANEST IWATA na veletrhu v Hannoveru

Ve dnech 17. až 21. dubna se v německém Hannoveru uskutečnil tradiční veletrh COMVAC, který je největším oborovým veletrhem v oblasti kompresorů a technologií pro stlačený vzduch, technické plyny a vakuum. Firma SCR zde prezentovala na společném stánku společně se sesterskou firmou ANEST IWATA nejen mnoho nových technologií, které uvádí v současné době na evropský trh, ale i technologické novinky, které budou zákazníkům komerčně k dispozici v příštím roce.

Mezi hlavní exponáty na stánku SCR/IWATA patřila nová generace šroubových kompresorů SCR-APM s příkonem až do 75 kW vybavená zcela novým řídicím systémem. Tato série výhledově nahradí kompresory řady SCR-PM. Dále byly představeny spirálové kompresory SCR-XA, jejichž prodej bude v České republice oficiálně zahájen již v létě letošního roku.

Hlavním tématem celého veletrhu COMVAC byly energetické úspory. Firma SCR přispívá k tomuto tématu vývojem nejmodernějších systémů v nízkotlaké a vakuové oblasti a představila oficiálně turbodmychadla řad SCR-CB/CH vybavená magnetickými ložisky a motory s permanentními magnety. Jedná se o nejvyspělejší systém výroby vzduchu s nízkým přetlakem pokrývající pásmo příkonu od 50 do 500 kW s výstupním přetlakem od 50 kPa do 4 bar. Turbodmychadla SCR-CB/CH by měly být v programu SCR pro evropský trh k dispozici v příštím roce.

Neméně zajímavou novinkou v portfoliu SCR jsou šroubové vývěvy řady SCR-VSPM, které dokáží dosáhnout extrémní úrovně podtlaku až 0,5 mbar a budou dodávány s příkonem motoru 11 až 90 kW. Samozřejmostí je pro SCR-VSPM použití nejmodernějšího konceptu používané technologie: motory s permanentními magnety, nová generace šroubových bloků, pokročilé elektronické řízení a plynulá regulace otáček špičkovým vektorovým frekvenčním měničem. Šroubové vývěvy SCR-VSPM budou k dispozici na českém trhu koncem letošního roku.

Všechny novinky tak přispívají k celkovému mottu veletrhu zaměřeného na úsporu energií a ekologický koncept.

SCR na veletrhu v Hannoveru